Let op! U gebruikt een verouderde browser
Mogelijk werken niet alle functionaliteiten van deze website optimaal.
Klik om melding te sluiten.
Vrijblijvend advies aanvragen
NIEUWS
Op 10 Aug 2019 door Alison Smith

Desktop Security Services van SCC Business Systems

We maken allemaal al decennialang gebruik van antivirus-software. De meest recente ransomware-aanvallen tonen aan dat een goede antivirus-tool niet meer voldoende bescherming biedt tegen dit soort bedreigingen.

De meest recente bedreigingen werden namelijk niet als virus herkend, en maakten gebruik van kwetsbaarheden op computers niet over de laatste security updates beschikten. Dit artikel in de Engelse krant The Guardian beschrijft hoe een ransomware-aanval om zich heen kon grijpen, doordat computers eenvoudigweg niet over de laatste updates beschikten. Dit geldt overigens niet alleen voor updates van het Windows-besturingssysteem. Ook MS Office moet continu bijgewerkt worden, en zelfs ook veelgebruikte third-party-producten als Acrobat Reader of Java dienen van updates te worden voorzien.

Om deze redenen adviseert SCC tegenwoordig niet meer gebruik te maken van een virusscanner alleen. Wij hebben een complete dienst geïntroduceerd, waarbij virussen en malware worden gedetecteerd, en tevens voortdurend wordt gecontroleerd of virusscanner, besturingssysteem en applicaties zijn voorzien van de laatste updates. Is dat niet het geval, dan verschijnt er een melding op de monitoren in het operating center van SCC, zodat onze engineers kunnen ingrijpen. Zo zorgen wij dat alle desktops die in ons beheer zijn, altijd beveiligd zijn.

Wat vond je van dit bericht?
bad
slecht
 
middle
middel
matig
good
goed
 
Dank voor je mening!
Je stem wordt anoniem geregistreerd. We zouden het echter leuk vinden om te weten wie je bent, en graag horen of je opmerkingen of suggesties hebt. Beide velden zijn uiteraard geheel vrijblijvend.
Je beoordeling is verwerkt.
Deel dit bericht op social media